środa, 16 lipca 2014

WARSZAWSKIE LATO MATKI SMAKOTERAPII - WARSZTATY Z KASZĄ JAGLANĄ I NIE TYLKO :)

W miniony weekend, w gronie Niezwodnie Fantastycznych Czytelniczek Smakoterapii, 
przywitaliśmy nowe letnie menu warsztatowe.
Gotowanie w lecie wiąże się z wieloma wyzwaniami ;) 
Kuchnia - upał z nieba, upał z garnka... ufff!
Pogoda postanowiła być dla nas niezwykle łaskawa. Upał zelżał.
Prawie pięć godzin w smakoterapiowej kuchni - to nie lada wyzwanie!
Przygotowałyśmy 100% roślinne menu.
Zajrzyjcie do galerii 
(choć niektóre potrawy, takie jak zupa krem orientalna, 
gazpacho Matki Samkoterapii czy koktajle, w zasadzie nie doczekały zdjęć). ;)
Było twórczo, smacznie i serdecznie!
Dziękuję Wam, Dziewczyny!
:*

Dzięki uprzejmości firmy Vorwek - wypożyczeniu urządzeń Thermomix,
mogłyśmy w ramach warsztatów wykonać 200% normy! ;)
Dużo przepisów, dużo potraw, mimo ograniczonego czasu.
Dziękuję, w imieniu swoim i zainspirowanych Warsztatowiczek!
:)


Bakalie czekają. :)


Warzywa - wyjątkowo nie tylko sezonowe. Inspiracja ma wystarczyć na cały rok. :)

Czosnek upiecze się w chlebie 

Ulubione, nie tylko bliskowschodnie: kmin rzymski (kumin), kurkuma, chilli, kozieradka...

Pomarańcze również upieką się w chlebku (orientalnym z czernuszką)

Cudowne pralinki w obiektywie Patti.

Będzie koktajl malinowy (jagody czekają na swoją kolej) na bazie mleka jaglanego ulubionego.
W obiektywie Patti.

Koktajle gotowe! :D

Moniczka wie wszystko o sprzęcie Thermo. Krótki kurs obsługi. :) Dziękujemy Ci, Kochana! 

Chlebek jaglany, pieczony z pomarańczą i aromatycznymi przyprawami.

Nasz hit (nie tylko) lata - naczosy z kaszy jaglanej. Z wędzoną papryką. OMG!

Coś odświeżającego... 

Warzywa na parze z marynatą imbirowo - czosnkowo - sezamową.

I znów one! Pożywne i zdrowe słodycze. :)

Twarożek wytrawny z migdałów, z dodatkiem warzyw, kopru i dymki.

Zestaw sałat z pomidorami i vinegrette, w tle chlebki, pasta/hummus z fasoli adzuki i warzywa w marynacie.


Wegańskie mascarpone okraszone malinami, goji i płatkami migdałów.

My i konsumpcja. ;)


Warzywa na parze w marynacie czosnkowo-imbirowo-sezamowej.

I znowu my! :D


Warzywa w marynacie w bliskim planie.

Wegańskie mascarpone


Część stołu w obiektywie Patti

Hummus z fasoli adzuki. 


Jest jeszcze koktajl malinowy na mleku jaglanym. :)


I pożegnalne chipsy - nachosy z kaszy jaglanej.



Uściski!
Do zobaczenia na kolejnych warsztatach!


GDAŃSK 26.07 lub 27.07
WARSZAWA 22.08 lub 23.08.

:D
Ciao!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.